Zamestnanci firmy UMC Slovakia protestujú pred Úradom vlády

28.11.2012 Bratislava

Bratislava 28. novembra (TASR) – Desiatky zamestnancov firmy Universal Media Corporation Slovakia (UMC) z Nového Mesta nad Váhom protestujú dnes pred Úradom vlády (ÚV) SR v Bratislave. Žiadajú od štátu pomoc pre firmu, aby nedošlo k ďalšiemu prepúšťaniu pracovníkov.

"Už sme prepustili 150 ľudí a ak nám vláda nepomôže, možno pôjdu aj ďalší," vyhlásila predsedníčka štrajkového výboru a zamestnaneckej rady v spoločnosti Ingrid Berecová. Štrajkujúci ľudia žiadajú investičné stimuly od vlády pre firmu tak, ako boli poskytnuté aj iným spoločnostiam. "Ostali sme nekonkurencieschopní. Stimuly boli dané našim konkurentom, chceme len, aby na trhu platili rovnaké podmienky," dodala.

Spoločnosť, ktorá momentálne zamestnáva 600 pracovníkov, sa zaoberá výrobou produktov spotrebnej elektroniky. "Dúfame, že nás vláda vypočuje a nájde nejaké riešenie," podotkla Berecová. V prípade, že sa tak nestane, zamestnanci sú pripravení prísť protestovať pre ÚV aj na budúci týždeň a zakaždým, keď bude rokovanie vlády. Doterajšie stretnutie s ministrom práce Jánom Richterom (Smer-SD) či ministrom hospodárstva Tomášom Malatinským (nominant Smer-SD) podľa protestujúcich úspešné nebolo.
 

Vyberte región